פסק זמן בתל אביב
במסגרת מסע בין חנויות נסתרות וביניהן "מקדשים אקולוגיים" (איזה תואר...) בתל אביב שנעשה בחסות עיתון "טיימאאוט", נכתב גם עלינו ! בתפריט גם משפט מחץ מאת תמי (שלו אחראי אייל ברוב כישרון).
לקריאה: כאן ובלחיצה על ההמשך - צילומסך של החלק הרלוונטי לנו.
לכבוש את דרום ת"א
הנה כתבה שפורסמה ב4.8.10 באתר NRG מאת קרין ספינגולד על הקואופרטיבים ש'פתאום' הופיעו בת"א, בעיקר באזור דרום העיר (פתאום, כי אנו יודעים עליהם כבר זמן מה...). מככבת בה גל גולן שלנו ! הכתבה ארוכה מעט, אבל שווה קריאה.
לקריאה: כאן.
מן הארכיון: די לאמפם
כתבה זו פורסמה ב'מעריב' (המקומון התל-אביבי 'זמן תל אביב" וNRG מקומי), בטור "אדם, טבע ועיר" של ידידנו אביב לביא, בסוף השנה שעברה. בכתבה הוא מספר על ירידת קרנו של האמפם ונזכר בתמי צרי ובמה שאמרה לו על סופרמרקטים.
לקריאה: כאן.
הארץ אונליין: תמי בלי מזגן
בשנה שעברה, פורסמה הכתבה הזו של עפרה אידלמן במוסף 'גלריה' של עיתון 'הארץ' ביום שישי. בכתבה רואיינו שלוש נשים שמסתדרות היטב ללא מזגן. נחשו מי כיכבה שם.
לקריאה: כאן.
הכתבה עוררה תגובות רבות ורובן חיוביות. היו כמה שהתרעמו על כך שאני מעיזה להתקלח יותר מפעם ביום או מרשה לעצמי לאכול גלידה ("אין ספק שתמי צרי לא מבינה כלום באקולוגיה אם היא חושבת שלהתקלח שלוש פעמים ביום זה אקולוגי באיזשהו אופן"). מצער אותי ששכחתי לציין שמי המקלחת שלי משקים את עץ התות, שהמקלחות שלי עדיין לוקחות פחות מים ממה שיורד בבית ממוצע על הפיפיקקי. אני גורסת שיש שימושים נאותים למי שתייה ומקלחות הן אחד מהן, להוריד אותם לביוב רק כדי שיסיעו את הפיפי שלי לשפד"ן לא. בשביל זה יספיקו מים אפורים שכל אחד יכול לאסוף בקלות.
אני בכלל לא ניכנסת לחישובים המדוייקים של כמה אנרגיה אני חוסכת בזה שאני לא משתמשת במזגן, וגם לא בדוד השמש רב השנה (אני אוהבת את המקלחות שלי קרות), וגם לא סופרת ליטרים של מים. אני מאמינה שכשאני מתחברת לאנרגית המים והחשמל ומפסיקה להתיחס אליה כמובן מאליו, מתחילה להתייחס אליה בכבוד, באופן הכי טבעי אני אומרת שלום לשימושים לא נאותים, ובאופן הכי שלם אני מתקלחת כמה פעמים שמתאים לי! חיים אקולוגיים הם לא חיי מחסור, דווקא להיפך!
To Our Readers in English
Here's an article written about us in "the Jerusalem Post", by Joanna Paraszczuk, starring our own Eyal Engelmair !
Read Here.
