| נושאים בענף |
| אודות הסדנאות |
| תזונה והכנת אוכל |
| סדנאות טבע |
| אקולוגיה הלכה למעשה |
| טיפוח הגוף והבית |
| סדנאות גינון |
| סלון חוויות |
23/03/08
סדנת תולעים אדומות אצל עודד משולם
תופסים שלווה ולומדים
|
ועכשיו לתכל'ס
|
והעיקר לא לפחד כלל
|
קומפוסט מרוכז מוכן לשימוש
|
קומפוסטר תולעים מלא
|
הגרסה שלי בגינת הגג
|
הלימון מחכה לקומפוסט
|
ובינתיים פורח
|
תולעת לדוגמא
|
לאחרונה השתתפתי בסדנת תולעים אדומות, שהעביר עודד משולם בחצר ביתו התל אביבי. החצר היא גן-עדן בזעיר-אנפין, ששורר בה איזון יפה בין עשבי בר הגדלים לנפשם לבין ירקות, פרחים ועצים. היה זה בוקר חורף אביבי, ואותה חצר נראתה כמו המקום הטוב ביותר להיות בו באותו זמן.
השתרענו לנו על הספות והכיסאות בפתח הבית כדי ללמוד כמה דברים על התולעים האדומות, המאפשרות לנו להפיק דשן איכות לעציצינו גם בבית ללא אדמה. ניתן למקם קומפוסטר תולעים אסתטי וידידותי בתוך הדירה.
למדנו על מקורן של התולעים ועל צריכת המזון שלהן. מכאן עברנו אל המכלים הניצבים באחת מפינות הגן, מוגבהים ומבודדים מהאדמה (בגינה גם קומפוסטר ללא תולעים, וכאמור, מי שיש לו שטח אדמה, יכול להסתפק בכך).
אלה מכלים מאולתרים ממגירות וכיוב' או בנויים משאריות עץ. כאן הדגים עודד את אופן מילוי הקומפוסטר ואופן הוצאת החומר המוכן מתוכו ועוד שלל טכניקות, והכול כה פשוט וקל, בתנאי שיודעים את התורה ורואים הדגמה.
משתתפי הסדנה הביעו את כוונתם המידית לממש מיד את שלמדו ויצאו עם שקיות של תולעים במחיר מוזל, וכך עשיתי גם אני.
